Předměty
Škola | ISŠ HPOS Příbram, Gen. R. Tesaříka 114, 261 01 Příbram | Zaměření | ||||
Kód a název RVP | 65-51-H/01 Kuchař – číšník | Č | K – Č | K | ||
Název ŠVP | Kuchař – číšník | |||||
Vyučovací předmět | Vyučovací hodiny za týden | |||||
Všeobecně vzdělávací předměty | ||||||
Název | Zkratka | 1. roč. | 2. roč. | 3. roč. | ||
Český jazyk a estetika | ČJE | 2 | 2 | 1 | ||
Anglický jazyk | ANJ | 2 | 2 | 2 | ||
Německý jazyk | NEJ | 0 | 2 | 2 | ||
Základy společenských věd | ZSV | 1 | 1 | 0,5 | ||
Společenská výchova | SPV | 1 | 0 | 0 | ||
Právo | PRV | 0 | 0 | 0,5 | ||
Fyzika | FYZ | 1 | 0 | 0 | ||
Chemie | CHE | 1 | 0 | 0 | ||
Biologie a ekologie | BEK | 0 | 1 | 1 | ||
Matematika | MAT | 1,5 | 1,5 | 1 | ||
Tělesná výchova | TEV | 1 | 1 | 1 | ||
Inf. a komun. technologie | IKT | 1 | 1 | 1 | ||
Komunikace ve službách | KVS | 0,5 | 0,5 | 0 | ||
Marketing | MRK | 0 | 0 | 1 | ||
Ekonomika | EKO | 0 | 1,5 | 1,5 | ||
Odborné vzdělávání | ||||||
Technologie a kulinářské dovednosti | TKD | 2,5 | 1 | 0,5 | 1,5 | 2,5 |
Potraviny a nápoje | PNV | 1 | 1 | 2 | ||
Stolničení | STL | 2 | 2 | 2,5 | 1,5 | 0,5 |
Počet hodin teoretické vzdělávání za týden | 35 | 35 | 33 | |||
Počet hodin odborného vzdělávání za týden | 30 | 35 | 35 |
* Poznámka: Ve 3. ročníku mají žáci různý počet hodin teoretického vzdělávání v odborných předmětech, podle jejich odborného zaměření. Řazeno v pořadí – Č (číšník), K – Č (kuchař – číšník), K (kuchař) Např.: 0,5/1,5/2,5 znamená, že 0,5 vyučovací hodiny za týden má číšník, 1,5 vyučovací hodiny má kuchař – číšník, 2,5 vyučovací hodiny technologie a kulinářské dovednosti má kuchař. V odborném vzdělávání jsou žáci vzdělávání v rámci teoretické odborné přípravy i v předmětech Technické a kulinářské dovednosti, Potraviny a nápoje a Stolničení. Do výuky jsou zařazeny i prvky moderní gastronomie, mezinárodních kuchyní i surovin. Žáci najdou uplatnění v restauračních a hotelových provozech, v gastronomických firmách, cateringu, specializovaných výrobních provozech i v soukromém podnikání.